Erasmus + al Col·legi Pureza de María Ontinyent

Després de dos anys, per fi ens vam posar cara! Des del passat 29 de març fins al 2 d’abril, sis alumnes de primer de batxillerat més dos membres del professorat van viatjar a Malmö (Suècia) per viure el primer encontre del nostre projecte actual d’Erasmus +, les 4 cs: comunicació, col·laboració, creativitat i pensament crític.

A Malmö ens van rebre els nostres companys de la Malmö Borgarskola, una de les escoles internacionals més importants de la ciutat sueca, que aposta, igual que nosaltres, per la internacionalització de l’educació. Allí també ens trobarem amb els nostres companys d’Hongria i de Letònia.

Durant la setmana que va durar la mobilitat vam realitzar moltes ctivitats. Algunes ja venien preparades des de casa, com per exemple el disseny d’una nova portada del llibre «Quarantena al gran Hotel» o la preparació d’un taller de mímica i dansa que van preparar els nostres professors. Però allí, es van poder treballar moltes tasques conjuntes per a posar en pràctica les 4Cs, que constitueixen les bases del projecte: xoc entre cultures, taller d’improvisació, visualització d’un musical o crear una escena a partir de fotografies fetes, també són exemples d’activitats executades.

Ha estat una setmana molt intensa, on hem gaudit però on també hem aprés mol

tíssim i ha suposat tota una immersió lingüística i cultural gràcies a aquest projecte Erasmus + subvencionat per la Unió Europea.

Finalment, ens queda donar les gràcies a les famílies, a l’alumnat, i al Col•legi per haver pogut viure aquesta magnífica experiència. Ara toca preparar ja la futura arribada, al setembre, dels nostres amics suecs, letons i hongaresos.